Reizen door Europa

Maurice Mobilhome: getest en… goedgekeurd

Onze eerste overnachting in de camper is een feit. Op zaterdag vertrokken we met Maurice Mobilhome richting Aywaille.

Het oorspronkelijke plan: we vertrekken rond 18u30, zoeken een leuk plaatsje in het bos en bellen op zondag wat oude vrienden op om af te spreken.

De werkelijkheid: om 19u30 is Maurice startklaar. Vol goede moed vertrekken we naar onze bestemming. So far so good maar dan slaat het noodlot toe, we vallen in panne op een kwartiertje van onze eindbestemming. We bellen mijn vader (de kenner van vanalles en nog wat) en hij zegt dat de tank leeg is. Zou het dat zijn? Is het daarmee opgelost? We bellen dus op zaterdag naar onze oude vrienden met de vraag alsjeblieft ons wat diesel te brengen. Een half uur later… we rijden weer. Een lege tank, hoe is het mogelijk?!

We maken snel nog een stop om te tanken om dan ons plekje voor de nacht uit te kiezen. Onze eerste overnachting en meteen “wildkamperen”.

Eens geparkeerd en geïnstalleerd, kan het genieten beginnen. Ik legde de kindjes in bed en terwijl papa het hout sprokkelde voor het kampvuur.

Een half uurtje later zaten we met ons tweetjes lekker knus op het bankje naar het fonkelend vuurtje te kijken. We dronken een wijntje en zagen dat het goed was!

Na heerlijk geslapen te hebben, werden we gewekt door onze meisjes. Tijd om op te staan dus… oh wat was het moeilijk uit dat warme nest te komen. Zeker aangezien er geen verwarming opstond.

Om wat op te warmen, maakten we een stevige en mooie ochtendwandeling. Stevig omdat de meiden besloten niet zelf te willen stappen, mooi natuurlijk omwille van de uitzichten.

’s Middags werden we uitgenodigd door onze reddende engel van gisteren. We aten overheerlijk Thai food, keuvelden wat na elkaar 10 jaar niet meer te hebben gezien om dan voldaan en gelukkig naar huis te vertrekken!

Samengevat was het een geslaagd uitje waar we veel van hebben geleerd. Benieuwd naar onze tips? Blijf volgen!

6 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *